Ifantis - Talaxanikamas
Αρχική >> Συνταγές >> Αρακάς 450 γρ.: Αρακάς λαδερός με πατάτες και καρότα
 
Αρακάς 450 γρ.: Αρακάς λαδερός με πατάτες και καρότα
 

Υλικά για 2 μερίδες:

 

3 κ.σ. Ελαιόλαδο

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους

1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΑΡΑΚΑΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ» 450 γρ.

1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες

2 τομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη

1 ποτήρι νερό

Αλάτι – πιπέρι

 

Σε μια μικρή κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα.

Προσθέτουμε τον αρακά, ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπάκι για 2΄.

Τρίβουμε τις τομάτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Βάζουμε το νερό, αλατοπιπερόνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια θερμοκρασία (διακόπτης στο 1,5) .

Το φαγητό είναι έτοιμο όταν έχουν μαλακώσει το καρότο και οι πατάτες.

 

Tips του σεφ:

Αρωματίστε το φαγητό σας με φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο.

Προσθέστε στο έτοιμο πιάτο λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

Προσθέστε τον αρακά σε βραστό αλατισμένο νερό για 2΄και χρησιμοποιήστε τον για σαλάτες και γαρνιτούρες.

 

Πίσω >>