Υλικά για 2 μερίδες:
3 κ.σ. ΕλαιÏŒλαδο
1/2 κρεμμÏ�δι ψιλοκομμÎνο
2 πατάτες κομμÎνες σε μικροÏ�ς κÏ�βους
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΑΡΑΚΑΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ» 450 γρ.
1 καρÏŒτο κομμÎνο σε λεπτÎς φÎτες
2 τομάτες ÏŽριμες τριμμÎνες στον τρίφτη
1 ποτήρι νερÏŒ
Αλάτι – πιπÎρι
Σε μια μικρή κατσαρÏŒλα τσιγαρίζουμε ελαφρÏŽς το κρεμμÏ�δι και προσθÎτουμε τις πατάτες και τα καρÏŒτα.
ΠροσθÎτουμε τον αρακά, ανακατεÏ�ουμε και κλείνουμε το καπάκι για 2΄.
Τρίβουμε τις τομάτες και τις προσθÎτουμε στην κατσαρÏŒλα.
Βάζουμε το νερÏŒ, αλατοπιπερÏŒνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μÎτρια θερμοκρασία (διακÏŒπτης στο 1,5) .
Το φαγητÏŒ είναι Îτοιμο ÏŒταν Îχουν μαλακÏŽσει το καρÏŒτο και οι πατάτες.
Tips του σεφ:
Αρωματίστε το φαγητÏŒ σας με φρÎσκο ψιλοκομμÎνο άνηθο.
ΠροσθÎστε στο Îτοιμο πιάτο λίγο φρÎσκο ελαιÏŒλαδο.
ΠροσθÎστε τον αρακά σε βραστÏŒ αλατισμÎνο νερÏŒ για 2΄και χρησιμοποιήστε τον για σαλάτες και γαρνιτοÏ�ρες.
|