Υλικά για 2 μερίδες:
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΑΡΑΚΑΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ» 450 γρ.
1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
2 τομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
1 ποτήρι νερό
Αλάτι – πιπέρι
Σε μια μικρή κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα.
Προσθέτουμε τον αρακά, ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπάκι για 2΄.
Τρίβουμε τις τομάτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Βάζουμε το νερό, αλατοπιπερόνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια θερμοκρασία (διακόπτης στο 1,5) .
Το φαγητό είναι έτοιμο όταν έχουν μαλακώσει το καρότο και οι πατάτες.
Tips του σεφ:
Αρωματίστε το φαγητό σας με φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο.
Προσθέστε στο έτοιμο πιάτο λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.
Προσθέστε τον αρακά σε βραστό αλατισμένο νερό για 2΄και χρησιμοποιήστε τον για σαλάτες και γαρνιτούρες.
|