Ifantis - Talaxanikamas
Αρχική >> Συνταγές >> ΑÏ�ακάς 450 γÏ�.: ΑÏ�ακάς λαδεÏ�ός με πατάτες και καÏ�ότα
 
Α�ακάς 450 γ�.: Α�ακάς λαδε�ός με πατάτες και κα�ότα
 

Υλικά για 2 μερίδες:

 

3 κ.σ. ΕλαιÏŒλαδο

1/2 κρεμμÏ�δι ψιλοκομμένο

2 πατάτες κομμένες σε μικροÏ�ς κÏ�βους

1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΑΡΑΚΑΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ» 450 γρ.

1 καρÏŒτο κομμένο σε λεπτές φέτες

2 τομάτες ÏŽριμες τριμμένες στον τρίφτη

1 ποτήρι νερÏŒ

Αλάτι – πιπέρι

 

Σε μια μικρή κατσαρÏŒλα τσιγαρίζουμε ελαφρÏŽς το κρεμμÏ�δι και προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρÏŒτα.

Προσθέτουμε τον αρακά, ανακατεÏ�ουμε και κλείνουμε το καπάκι για 2΄.

Τρίβουμε τις τομάτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρÏŒλα.

Βάζουμε το νερÏŒ, αλατοπιπερÏŒνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια θερμοκρασία (διακÏŒπτης στο 1,5) .

Το φαγητÏŒ είναι έτοιμο ÏŒταν έχουν μαλακÏŽσει το καρÏŒτο και οι πατάτες.

 

Tips του σεφ:

Αρωματίστε το φαγητÏŒ σας με φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο.

Προσθέστε στο έτοιμο πιάτο λίγο φρέσκο ελαιÏŒλαδο.

Προσθέστε τον αρακά σε βραστÏŒ αλατισμένο νερÏŒ για 2΄και χρησιμοποιήστε τον για σαλάτες και γαρνιτοÏ�ρες.

 

Πίσω >>

This site uses only strictly necessary cookies. For further information please check our Cookies Policy