Ifantis - Talaxanikamas
Αρχική >> Συνταγές >> ΦΑΣΟΛΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ 450 γρ. Φασολάκια λαδερά
 
ΦΑΣΟΛΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ 450 γρ. Φασολάκια λαδερά
 

Υλικά για 2 μερίδες:

 

3 κ.σ. Ελαιόλαδο

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΦΑΣΟΛΑΚΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ» 450 γρ.

1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες

2 τομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη

1/2 ποτήρι νερό

Αλάτι – πιπέρι

 

Σε μια μικρή κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα καρότα.

Προσθέτουμε τα φασολάκια, ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπάκι για 2΄.

Τρίβουμε τις τομάτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Βάζουμε το νερό, αλατοπιπερόνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια θερμοκρασία (διακόπτης στο 1,5) .

Το φαγητό είναι έτοιμο όταν έχουν μαλακώσει τα καρότα.

 

Tips του σεφ:

Μην ανακατεύετε τα φασολάκια κατά την διάρκεια του βρασμού.

Προσθέστε στο έτοιμο πιάτο λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

Προσθέστε τα φασολάκια σε βραστό αλατισμένο νερό για 2΄και χρησιμοποιήστε τον για σαλάτες και γαρνιτούρες.

 

Πίσω >>