Ifantis - Talaxanikamas
Αρχική >> Συνταγές >> «Πλαστός» ΕÏ�κολη ΗπειÏ�ώτικη σπανακόπιτα
 
«Πλαστός» Ε�κολη Ηπει�ώτικη σπανακόπιτα
 

Υλικά για 4 μερίδες

Σπανάκι βιολογικÏŒ σε φÏ�λλα 450γρ. 1τεμ.

Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 3 τεμ.

Άνηθος ψιλοκομμένος 1 ματσάκι

Φέτα 100γρ.

ΕλαιÏŒλαδο 200γρ.

Καλαμποκάλευρο χοντρÏŒ ή πολέντα 500γρ.

Αλάτι, πιπέρι και λίγο νερÏŒ

 

ΚαλÏ�πτουμε τον πάτο μιας μικρής κατσαρÏŒλας με λίγο ελαιÏŒλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρÏŽς τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.

Προσθέτουμε το σπανάκι και τσιγαρίζουμε μέχρι να ξεπαγÏŽσει και να εξατμιστοÏ�ν τα υγρά του.

Βάζουμε το τσιγαρισμένο σπανάκι σε ένα μπολ και προσθέτουμε την φέτα σπασμένη σε κομμάτια, τον άνηθο, λίγο αλάτι και πιπέρι.ΑνακατεÏ�ουμε καλά το μίγμα.

Παίρνουμε ένα στρογγυλÏŒ ταψάκι (22-24 εκ.) και το λαδÏŽνουμε. ΚαλÏ�πτουμε τον πάτο του ταψιοÏ� με το μισÏŒ καλαμποκάλευρο και στην συνέχεια το μουσκεÏ�ουμε με λίγο νερÏŒ.

Προσθέτουμε απÏŒ πάνω την γέμιση και την στρÏŽνουμε με την βοήθεια ένος κουταλιοÏ�.

ΚαλÏ�πτουμε την επιφάνια της πίτας με το υπÏŒλοιπο καλαμποκάλευρο και το μουσκεÏ�ουμε επίσης με νερÏŒ.

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φοÏ�ρνο στους 170ο C για 20-25 λεπτά.

 

Tips του chef:

Διαφοροποιήστε την πίτα σας σβήνοντας το σπανάκι με ένα σφηνάκι οÏ�ζο

Προσθέστε στην γέμιση μια κουταλιά κουκουνάρι

Ψήστε την πίτα σας μέχρι να «ροδίσει», ο χρÏŒνος ψησίματος μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το είδος του φοÏ�ρνου (αντιστάσεις ή αέρα).

 

 

Πίσω >>

This site uses only strictly necessary cookies. For further information please check our Cookies Policy