| Υλικά για 4 μερίδες Σπανάκι βιολογικÏŒ σε φÏ�λλα 450γρ. 1τεμ. ΦρÎσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμÎνα 3 τεμ. Άνηθος ψιλοκομμÎνος 1 ματσάκι ΦÎτα  100γρ. ΕλαιÏŒλαδο 200γρ. Καλαμποκάλευρο χοντρÏŒ ή πολÎντα 500γρ. Αλάτι, πιπÎρι και λίγο νερÏŒ   ΚαλÏ�πτουμε τον πάτο μιας μικρής κατσαρÏŒλας με λίγο ελαιÏŒλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρÏŽς τα ψιλοκομμÎνα κρεμμυδάκια. ΠροσθÎτουμε το σπανάκι και τσιγαρίζουμε μÎχρι να ξεπαγÏŽσει και να εξατμιστοÏ�ν τα υγρά του. Βάζουμε το τσιγαρισμÎνο σπανάκι σε Îνα μπολ και προσθÎτουμε την φÎτα σπασμÎνη σε κομμάτια, τον άνηθο, λίγο αλάτι και πιπÎρι.ΑνακατεÏ�ουμε καλά το μίγμα. Παίρνουμε Îνα στρογγυλÏŒ ταψάκι (22-24 εκ.) και το λαδÏŽνουμε. ΚαλÏ�πτουμε τον πάτο του ταψιοÏ� με το μισÏŒ καλαμποκάλευρο και στην συνÎχεια το μουσκεÏ�ουμε με λίγο νερÏŒ. ΠροσθÎτουμε απÏŒ πάνω την γÎμιση και την στρÏŽνουμε με την βοήθεια Îνος κουταλιοÏ�. ΚαλÏ�πτουμε την επιφάνια της πίτας με το υπÏŒλοιπο καλαμποκάλευρο και το μουσκεÏ�ουμε επίσης με νερÏŒ. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμÎνο φοÏ�ρνο στους 170ο C για 20-25 λεπτά.   Tips του chef: Διαφοροποιήστε την πίτα σας σβήνοντας το σπανάκι με Îνα σφηνάκι οÏ�ζο ΠροσθÎστε στην γÎμιση μια κουταλιά κουκουνάρι Ψήστε την πίτα σας μÎχρι να «ροδίσει», ο χρÏŒνος ψησίματος μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το είδος του φοÏ�ρνου (αντιστάσεις ή αÎρα).     |