Υλικά για 4 μερίδες
Σπανάκι βιολογικÏŒ σε φÏ�λλα 450γρ. 1τεμ.
ΦρÎσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμÎνα 3 τεμ.
Άνηθος ψιλοκομμÎνος 1 ματσάκι
ΦÎτα 100γρ.
ΕλαιÏŒλαδο 200γρ.
Καλαμποκάλευρο χοντρÏŒ ή πολÎντα 500γρ.
Αλάτι, πιπÎρι και λίγο νερÏŒ
ΚαλÏ�πτουμε τον πάτο μιας μικρής κατσαρÏŒλας με λίγο ελαιÏŒλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρÏŽς τα ψιλοκομμÎνα κρεμμυδάκια.
ΠροσθÎτουμε το σπανάκι και τσιγαρίζουμε μÎχρι να ξεπαγÏŽσει και να εξατμιστοÏ�ν τα υγρά του.
Βάζουμε το τσιγαρισμÎνο σπανάκι σε Îνα μπολ και προσθÎτουμε την φÎτα σπασμÎνη σε κομμάτια, τον άνηθο, λίγο αλάτι και πιπÎρι.ΑνακατεÏ�ουμε καλά το μίγμα.
Παίρνουμε Îνα στρογγυλÏŒ ταψάκι (22-24 εκ.) και το λαδÏŽνουμε. ΚαλÏ�πτουμε τον πάτο του ταψιοÏ� με το μισÏŒ καλαμποκάλευρο και στην συνÎχεια το μουσκεÏ�ουμε με λίγο νερÏŒ.
ΠροσθÎτουμε απÏŒ πάνω την γÎμιση και την στρÏŽνουμε με την βοήθεια Îνος κουταλιοÏ�.
ΚαλÏ�πτουμε την επιφάνια της πίτας με το υπÏŒλοιπο καλαμποκάλευρο και το μουσκεÏ�ουμε επίσης με νερÏŒ.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμÎνο φοÏ�ρνο στους 170ο C για 20-25 λεπτά.
Tips του chef:
Διαφοροποιήστε την πίτα σας σβήνοντας το σπανάκι με Îνα σφηνάκι οÏ�ζο
ΠροσθÎστε στην γÎμιση μια κουταλιά κουκουνάρι
Ψήστε την πίτα σας μÎχρι να «ροδίσει», ο χρÏŒνος ψησίματος μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το είδος του φοÏ�ρνου (αντιστάσεις ή αÎρα).
|