Ifantis - Talaxanikamas
Αρχική >> Συνταγές >> «Πλαστός» Εύκολη Ηπειρώτικη σπανακόπιτα
 
«Πλαστός» Εύκολη Ηπειρώτικη σπανακόπιτα
 

Υλικά για 4 μερίδες

Σπανάκι βιολογικό σε φύλλα 450γρ. 1τεμ.

Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 3 τεμ.

Άνηθος ψιλοκομμένος 1 ματσάκι

Φέτα 100γρ.

Ελαιόλαδο 200γρ.

Καλαμποκάλευρο χοντρό ή πολέντα 500γρ.

Αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό

 

Καλύπτουμε τον πάτο μιας μικρής κατσαρόλας με λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρώς τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.

Προσθέτουμε το σπανάκι και τσιγαρίζουμε μέχρι να ξεπαγώσει και να εξατμιστούν τα υγρά του.

Βάζουμε το τσιγαρισμένο σπανάκι σε ένα μπολ και προσθέτουμε την φέτα σπασμένη σε κομμάτια, τον άνηθο, λίγο αλάτι και πιπέρι.Ανακατεύουμε καλά το μίγμα.

Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι (22-24 εκ.) και το λαδώνουμε. Καλύπτουμε τον πάτο του ταψιού με το μισό καλαμποκάλευρο και στην συνέχεια το μουσκεύουμε με λίγο νερό.

Προσθέτουμε από πάνω την γέμιση και την στρώνουμε με την βοήθεια ένος κουταλιού.

Καλύπτουμε την επιφάνια της πίτας με το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο και το μουσκεύουμε επίσης με νερό.

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 20-25 λεπτά.

 

Tips του chef:

Διαφοροποιήστε την πίτα σας σβήνοντας το σπανάκι με ένα σφηνάκι ούζο

Προσθέστε στην γέμιση μια κουταλιά κουκουνάρι

Ψήστε την πίτα σας μέχρι να «ροδίσει», ο χρόνος ψησίματος μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το είδος του φούρνου (αντιστάσεις ή αέρα).

 

 

Πίσω >>

This site uses only strictly necessary cookies. For further information please check our Cookies Policy