Υλικά για 2 μερίδες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φακελάκι ΜΠΑΜΙΕΣ ΕΧΤRA 450 γρ
½ κ.σ. πελτές τομάτας
2 τομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
1 ποτήρι νερό
Λίγο ξύδι
Αλάτι πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι τις μπάμιες και στην συνέχεια τις «σβήνουμε» με λίγο ξύδι.
Σε μια μικρή κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και στην συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ.
Προσθέτουμε τις τομάτες και στην συνέχεια το νερό.
Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι κα λίγη ζάχαρη κα αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Μόλις βράσε προσθέτουμε τις μπάμιες και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία (διακόπτης στο 1,5) .
Το φαγητό είναι έτοιμο μόλις συμπυκνωθεί η σάλτσα.
Tips του σεφ:
Αρωματίστε το φαγητό σας με φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο.
Προσθέστε στο έτοιμο πιάτο λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.
Βάλτε τις μπάμιες σε ένα ταψί και στην συνέχεια στον φούρνο στους 180ο για 25΄.
|