Υλικά για 2 μερίδες
3 κ.σ. ελαιÏŒλαδο
1 κρεμμÏ�δι ψιλοκομμÎνο
1 φακελάκι ΜΠΑΜΙΕΣ ΕΧΤRA 450 γρ
½ κ.σ. πελτÎς τομάτας
2 τομάτες ÏŽριμες τριμμÎνες στον τρίφτη
1 ποτήρι νερÏŒ
Λίγο ξÏ�δι
Αλάτι πιπÎρι
Λίγη ζάχαρη
Σε Îνα τηγάνι τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι τις μπάμιες και στην συνÎχεια τις «σβήνουμε» με λίγο ξÏ�δι.
Σε μια μικρή κατσαρÏŒλα τσιγαρίζουμε το κρεμμÏ�δι και στην συνÎχεια προσθÎτουμε τον πελτÎ.
ΠροσθÎτουμε τις τομάτες και στην συνÎχεια το νερÏŒ.
ΠροσθÎτουμε αλάτι πιπÎρι κα λίγη ζάχαρη κα αφήνουμε να πάρει μια βράση.
ΜÏŒλις βράσε προσθÎτουμε τις μπάμιες και μαγειρεÏ�ουμε σε χαμηλή θερμοκρασία (διακÏŒπτης στο 1,5) .
Το φαγητÏŒ είναι Îτοιμο μÏŒλις συμπυκνωθεί η σάλτσα.
Tips του σεφ:
Αρωματίστε το φαγητÏŒ σας με φρÎσκο ψιλοκομμÎνο άνηθο.
ΠροσθÎστε στο Îτοιμο πιάτο λίγο φρÎσκο ελαιÏŒλαδο.
Βάλτε τις μπάμιες σε Îνα ταψί και στην συνÎχεια στον φοÏ�ρνο στους 180ο για 25΄.
|