Υλικά για 4 μερίδες.
½ κούπα ελαιόλαδο
1 πακ. «Αγκινάρες αλα πολίτα» ΥΦΑΝΤΗΣ
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (ή 1 κρεμμύδι ξερό)
Νερό 1 λιτ.
Αλεύρι 2 κ.σ.
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα τσιγαρίστε ελαφρώς το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
Κάντε ένα μίγμα με το νερό και το αλεύρι και προσθέστε το στην κατσαρόλα.
Προσθέστε το περιεχόμενό του πακέτου «αγκινάρες αλα πολίτα» και ανακατέψτε ελαφρώς.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και χαμηλώστε την θερμοκρασία.
Αφήστε να βράσει με κλειστό καπάκι για 15΄περίπου.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο μόλις μαλακώσουν καλά οι αγκινάρες.
Τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και σερβίρουμε.
Tips:
Μπορούμε να προσθέσουμε μία τομάτα ψιλοκομμένη και να παραλείψουμε το λεμόνι
Εάν θέλουμε μπορούμε ανακατέψουμε 2 κρόκους αυγών με χυμό λεμόνι και να κάνουμε ένα αυγολέμονο.
Προσοχή! Το ανακάτεμα θα πρέπει να γίνεται μόνο κουνώντας την κατσαρόλα.
|