Υλικά για 4 μερίδες.
½ κοÏ�πα ελαιÏŒλαδο
1 πακ. «Αγκινάρες αλα πολίτα» ΥΦΑΝΤΗΣ
2 κρεμμυδάκια φρÎσκα ψιλοκομμÎνα (ή 1 κρεμμÏ�δι ξερÏŒ)
ΝερÏŒ 1 λιτ.
ΑλεÏ�ρι 2 κ.σ.
ΧυμÏŒς απÏŒ 1 λεμÏŒνι
Αλάτι και πιπÎρι.
Σε μια πλατιά κατσαρÏŒλα τσιγαρίστε ελαφρÏŽς το ψιλοκομμÎνο κρεμμυδάκι.
Κάντε Îνα μίγμα με το νερÏŒ και το αλεÏ�ρι και προσθÎστε το στην κατσαρÏŒλα.
ΠροσθÎστε το περιεχÏŒμενÏŒ του πακÎτου «αγκινάρες αλα πολίτα» και ανακατÎψτε ελαφρÏŽς.
ΠροσθÎστε αλάτι και πιπÎρι και χαμηλÏŽστε την θερμοκρασία.
Αφήστε να βράσει με κλειστÏŒ καπάκι για 15΄περίπου.
Το φαγητÏŒ μας είναι Îτοιμο μÏŒλις μαλακÏŽσουν καλά οι αγκινάρες.
ΤÎλος προσθÎτουμε το χυμÏŒ λεμÏŒνι και σερβίρουμε.
Tips:
ΜποροÏ�με να προσθÎσουμε μία τομάτα ψιλοκομμÎνη και να παραλείψουμε το λεμÏŒνι
Εάν θÎλουμε μποροÏ�με ανακατÎψουμε 2 κρÏŒκους αυγÏŽν με χυμÏŒ λεμÏŒνι και να κάνουμε Îνα αυγολÎμονο.
Προσοχή! Το ανακάτεμα θα πρÎπει να γίνεται μÏŒνο κουνÏŽντας την κατσαρÏŒλα.
|