Υλικά για 4 μερίδες:
Ελαιόλαδο ½ κούπα
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1τεμ.
Πελτές τομάτας 1κ.σ.
Τομάτες τριμμένες 2τεμ.
Νερό 2 ποτήρια
Αλάτι και πιπέρι
Λίγη ζάχαρη.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα τσιγαρίσουμε ελαφρώς το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τσιγαρίζουμε ελαφρώς.
Ρίχνουμε τις τριμμένες τομάτες και νερό.
Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε το περιεχόμενο του πακέτου.
Αλατοπιπερόνουμε, προσθέτουμε την ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 15΄περίπου.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο μόλις μαλακώσουν οι αγκινάρες
Tips:
Προσοχή στο ανακάτεμα να μην καταστρέψετε τις αγκινάρες.
Μπορούν να μαγειρευτούν και χωρίς τομάτα αλλά προσθέτοντας 1 ποτήρι νερό επιπλέον
Για ένα πλούσιο γεύμα συνδυάστε το φαγητό σας με κομμάτια από ψητό κοτόπουλο.
|