Υλικά για 4 μερίδες
200γρ. (8 τεμ.) Πουρές πατάτας Υφαντής
4 φέτες καπνιστό σολομό σε φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 (μετρίου μεγέθους) αγγουράκια τουρσί
1 ματσάκι άνηθο
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση: Κόψτε σε ψιλά κομματάκια (στο μέγεθος ενός κόκκου πιπεριού) το κρεμμύδι και το αγγουράκι τουρσί. Ψιλοκόψτε τον άνηθο και αναμίξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Μαρινάρετε τα με το ελαιόλαδο και τον χυμό από το λεμόνι, προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ξεπαγώστε τον πουρέ σε ένα φούρνο μικροκυμάτων σύμφωνα με τις οδηγίες. Ανακατέψτε τον και αφήστε τον λίγο να κρυώσει.
Κόψτε τον σολομό σε μακρόστενες λωρίδες.
Σε ένα όμορφο ποτήρι (τύπου martini) τοποθετήστε μια κουταλιά από τον πουρέ, προσθέστε από πάνω μια κουταλιά από τα μαριναρισμένα λαχανικά και προσθέστε στο τέλος τον σολομό. Γαρνίρετε με ένα φυλλαράκι άνηθο και σερβίρετε.
|