Υλικά για 4 μερίδες
200γρ. (8 τεμ.) ΠουρÎς πατάτας Υφαντής
4 φÎτες καπνιστÏŒ σολομÏŒ σε φÎτες
2 φρÎσκα κρεμμυδάκια
4 (μετρίου μεγÎθους) αγγουράκια τουρσί
1 ματσάκι άνηθο
4-5 κουταλιÎς ελαιÏŒλαδο
1 λεμÏŒνι
Αλάτι και πιπÎρι.
ΕκτÎλεση: ΚÏŒψτε σε ψιλά κομματάκια (στο μÎγεθος ενÏŒς κÏŒκκου πιπεριοÏ�) το κρεμμÏ�δι και το αγγουράκι τουρσί. ΨιλοκÏŒψτε τον άνηθο και αναμίξτε ÏŒλα τα υλικά σε Îνα μπολ. Μαρινάρετε τα με το ελαιÏŒλαδο και τον χυμÏŒ απÏŒ το λεμÏŒνι, προσθÎστε λίγο αλάτι και πιπÎρι.
ΞεπαγÏŽστε τον πουρÎ σε Îνα φοÏ�ρνο μικροκυμάτων σÏ�μφωνα με τις οδηγίες. ΑνακατÎψτε τον και αφήστε τον λίγο να κρυÏŽσει.
ΚÏŒψτε τον σολομÏŒ σε μακρÏŒστενες λωρίδες.
Σε Îνα ÏŒμορφο ποτήρι (τÏ�που martini) τοποθετήστε μια κουταλιά απÏŒ τον πουρÎ, προσθÎστε απÏŒ πάνω μια κουταλιά απÏŒ τα μαριναρισμÎνα λαχανικά και προσθÎστε στο τÎλος τον σολομÏŒ. Γαρνίρετε με Îνα φυλλαράκι άνηθο και σερβίρετε.
|