Υλικά για 4 μερίδες
Αρακάς 450γρ. 1 τεμ.
Κρεμμύδι χοντροκομμένο ½ τεμ.
Πατάτες μέτριες χοντροκομμένες 1τεμ.
Μπέικον Ifantis ψιλοκομμένο 4 φέτες
Κρέμα γάλακτος 100γρ.
Βούτυρο 100γρ.
Ζωμό κοτόπουλο (προαιρετικά) 1 κύβο.
Αλάτι
Πιπέρι.
Σε μια μεσαία κατσαρόλα λιώνουμε αργά το βούτυρο και στην συνέχεια σοτάρουμε (τσιγαρίζουμε) ελαφρώς το κρεμμύδι, την πατάτα και το μπέικον.
Αφού μαραθούν ελαφρώς τα λαχανικά μας θα προσθέσουμε τον αρακά και θα συνεχίσουμε το σοτάρισμα για2-3 λεπτά.
Καλύπτουμε τα λαχανικά μας με νερό (2-3 δάχτυλα πάνω από τα λαχανικά), προσθέτουμε τον ζωμό κότας και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία για 25- 30 λεπτά.
Μόλις βράσουν καλά τα λαχανικά μας, θα πολτοποιήσουμε την σούπα μας με την βοήθεια ενός blender χειρός ή θα στραγγίσουμε τα υγρά της σούπας χωρίς να τα πετάξουμε και θα πολτοποιήσουμε τα λαχανικά σε απλό blender.
Αναμιγνύουμε τα λιωμένα λαχανικά μας με τον ζωμό τους και την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας και σερβίρουμε προσθέτοντας ψιλοκομμένο άνηθο.
Tips του chef:
Αναλόγως με την ποικιλία της πατάτας μπορεί να χρειαστεί να αραιώσουμε την σούπα με λίγο νερό.
Μερικές σταγόνες από λεμόνι θα δώσουν έναν διαφορετικό χαρακτήρα στην σούπα μας.
Φρυγανίστε 2 φέτες ψωμί του τοστ και δημιουργήστε τα δικά σας κρουτόν για την σούπα.
|