Υλικά για 4 μερίδες
Αρακάς 450γρ. 1 τεμ.
ΚρεμμÏ�δι χοντροκομμÎνο ½ τεμ.
Πατάτες μÎτριες χοντροκομμÎνες 1τεμ.
ΜπÎικον Ifantis ψιλοκομμÎνο 4 φÎτες
ΚρÎμα γάλακτος 100γρ.
ΒοÏ�τυρο 100γρ.
ΖωμÏŒ κοτÏŒπουλο (προαιρετικά) 1 κÏ�βο.
Αλάτι
ΠιπÎρι.
Σε μια μεσαία κατσαρÏŒλα λιÏŽνουμε αργά το βοÏ�τυρο και στην συνÎχεια σοτάρουμε (τσιγαρίζουμε) ελαφρÏŽς το κρεμμÏ�δι, την πατάτα και το μπÎικον.
ΑφοÏ� μαραθοÏ�ν ελαφρÏŽς τα λαχανικά μας θα προσθÎσουμε τον αρακά και θα συνεχίσουμε το σοτάρισμα για2-3 λεπτά.
ΚαλÏ�πτουμε τα λαχανικά μας με νερÏŒ (2-3 δάχτυλα πάνω απÏŒ τα λαχανικά), προσθÎτουμε τον ζωμÏŒ κÏŒτας και αφήνουμε να βράσουν σε μÎτρια θερμοκρασία για 25- 30 λεπτά.
ΜÏŒλις βράσουν καλά τα λαχανικά μας, θα πολτοποιήσουμε την σοÏ�πα μας με την βοήθεια ενÏŒς blender χειρÏŒς ή θα στραγγίσουμε τα υγρά της σοÏ�πας χωρίς να τα πετάξουμε και θα πολτοποιήσουμε τα λαχανικά σε απλÏŒ blender.
ΑναμιγνÏ�ουμε τα λιωμÎνα λαχανικά μας με τον ζωμÏŒ τους και την κρÎμα γάλακτος, προσθÎτουμε το αλάτι και το πιπÎρι σÏ�μφωνα με τις προτιμήσεις μας και σερβίρουμε προσθÎτοντας ψιλοκομμÎνο άνηθο.
Tips του chef:
ΑναλÏŒγως με την ποικιλία της πατάτας μπορεί να χρειαστεί να αραιÏŽσουμε την σοÏ�πα με λίγο νερÏŒ.
ΜερικÎς σταγÏŒνες απÏŒ λεμÏŒνι θα δÏŽσουν Îναν διαφορετικÏŒ χαρακτήρα στην σοÏ�πα μας.
Φρυγανίστε 2 φÎτες ψωμί του τοστ και δημιουργήστε τα δικά σας κρουτÏŒν για την σοÏ�πα.
|