Ifantis - Talaxanikamas
Αρχική >> Συνταγές >> ΑγκινάÏ�ες: Κοτόπουλο φÏ�ικασέ με αγκινάÏ�ες.
 
Αγκινά�ες: Κοτόπουλο φ�ικασέ με αγκινά�ες.
 

Υλικά για 4 μερίδες.

ΚοτÏŒπουλο (1.500- 1800 γρ.) 1 τεμ.

Φρέσκο κρεμμÏ�δι 4 τεμ.

ΚρεμμÏ�δι ξερÏŒ 1 τεμ.

Αγκινάρες 450γρ. 1 τεμ.

ΕλαιÏŒλαδο 100γρ.

ΛευκÏŒ κρασί 350 γρ. (1 ποτήρι)

ΜαροÏ�λι 1 τεμ.

Αυγά (κρÏŒκοι) 3 τεμ.

ΛεμÏŒνι (χυμÏŒς) 1 τεμ.

Αλάτι – Πιπέρι

 

Προετοιμάζουμε το κοτÏŒπουλο κÏŒβοντας το σε 8 κομμάτια (καλÏŒ θα είναι να το κάνει ο κρεοπÏŽλης για εμάς).

Σε μια πλατιά κατσαρÏŒλα ζεσταίνουμε το ελαιÏŒλαδο και  τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κομμάτια  απÏŒ το κοτÏŒπουλο χωρίς να πάρουν χρÏŽμα.

Προσθέτουμε το κρεμμÏ�δι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και ανακατεÏ�ουμε συνεχÏŽς.

ΜÏŒλις μαραθοÏ�ν τα κρεμμÏ�δια θα σβήσουμε το φαγητÏŒ μας με λευκÏŒ κρασί και αφήσουμε μέχρις ÏŒτου να εξατμιστεί κατά τα ¾.

ΚαλÏ�πτουμε με νερÏŒ το κοτÏŒπουλο και στην συνέχεια αλατοπιπερÏŽνουμε.

Αφήνουμε το κοτÏŒπουλο να μαγειρευτεί σε μέτρια θερμοκρασία για 30-40 λεπτά.

ΜÏŒλις βράσει το κοτÏŒπουλο προσθέτουμε τις αγκινάρες και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.

Πλένουμε και χοντροκÏŒβουμε το μαροÏ�λι και το προσθέτουμε στην κατσαρÏŒλα μας.

Προετοιμάζουμε το αυγολέμονο με τους κρÏŒκους και τον χυμÏŒ λεμονιοÏ� και ακολουθοÏ�με την γνωστή διαδικασία.

Σερβίρουμε σε βαθÏ� πιάτο γαρνίροντας με φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο.

 

Tips του chef:

Αν θέλουμε το φαγητÏŒ μας πιο χυλωμένο μποροÏ�με να προσθέσουμε λίγο κορν φλαουρ στο αυγολέμονο.

ΜποροÏ�με να αυξομειÏŽσουμε το λεμÏŒνι ανάλογα με τις γευστικές μας προτιμήσεις.

Αντί για μαροÏ�λι μποροÏ�με να προσθέσουμε αρακά κατεψυγμένο.

 

Πίσω >>

This site uses only strictly necessary cookies. For further information please check our Cookies Policy