Υλικά για 4 μερίδες.
Κοτόπουλο (1.500- 1800 γρ.) 1 τεμ.
Φρέσκο κρεμμύδι 4 τεμ.
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ.
Αγκινάρες 450γρ. 1 τεμ.
Ελαιόλαδο 100γρ.
Λευκό κρασί 350 γρ. (1 ποτήρι)
Μαρούλι 1 τεμ.
Αυγά (κρόκοι) 3 τεμ.
Λεμόνι (χυμός) 1 τεμ.
Αλάτι – Πιπέρι
Προετοιμάζουμε το κοτόπουλο κόβοντας το σε 8 κομμάτια (καλό θα είναι να το κάνει ο κρεοπώλης για εμάς).
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κομμάτια από το κοτόπουλο χωρίς να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε συνεχώς.
Μόλις μαραθούν τα κρεμμύδια θα σβήσουμε το φαγητό μας με λευκό κρασί και αφήσουμε μέχρις ότου να εξατμιστεί κατά τα ¾.
Καλύπτουμε με νερό το κοτόπουλο και στην συνέχεια αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί σε μέτρια θερμοκρασία για 30-40 λεπτά.
Μόλις βράσει το κοτόπουλο προσθέτουμε τις αγκινάρες και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
Πλένουμε και χοντροκόβουμε το μαρούλι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας.
Προετοιμάζουμε το αυγολέμονο με τους κρόκους και τον χυμό λεμονιού και ακολουθούμε την γνωστή διαδικασία.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο γαρνίροντας με φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο.
Tips του chef:
Αν θέλουμε το φαγητό μας πιο χυλωμένο μπορούμε να προσθέσουμε λίγο κορν φλαουρ στο αυγολέμονο.
Μπορούμε να αυξομειώσουμε το λεμόνι ανάλογα με τις γευστικές μας προτιμήσεις.
Αντί για μαρούλι μπορούμε να προσθέσουμε αρακά κατεψυγμένο.
|