Υλικά για 4 μερίδες.
ΚοτÏŒπουλο (1.500- 1800 γρ.) 1 τεμ.
ΦρÎσκο κρεμμÏ�δι 4 τεμ.
ΚρεμμÏ�δι ξερÏŒ 1 τεμ.
Αγκινάρες 450γρ. 1 τεμ.
ΕλαιÏŒλαδο 100γρ.
ΛευκÏŒ κρασί 350 γρ. (1 ποτήρι)
ΜαροÏ�λι 1 τεμ.
Αυγά (κρÏŒκοι) 3 τεμ.
ΛεμÏŒνι (χυμÏŒς) 1 τεμ.
Αλάτι – ΠιπÎρι
Προετοιμάζουμε το κοτÏŒπουλο κÏŒβοντας το σε 8 κομμάτια (καλÏŒ θα είναι να το κάνει ο κρεοπÏŽλης για εμάς).
Σε μια πλατιά κατσαρÏŒλα ζεσταίνουμε το ελαιÏŒλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κομμάτια απÏŒ το κοτÏŒπουλο χωρίς να πάρουν χρÏŽμα.
ΠροσθÎτουμε το κρεμμÏ�δι και τα φρÎσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμÎνα και ανακατεÏ�ουμε συνεχÏŽς.
ΜÏŒλις μαραθοÏ�ν τα κρεμμÏ�δια θα σβήσουμε το φαγητÏŒ μας με λευκÏŒ κρασί και αφήσουμε μÎχρις ÏŒτου να εξατμιστεί κατά τα ¾.
ΚαλÏ�πτουμε με νερÏŒ το κοτÏŒπουλο και στην συνÎχεια αλατοπιπερÏŽνουμε.
Αφήνουμε το κοτÏŒπουλο να μαγειρευτεί σε μÎτρια θερμοκρασία για 30-40 λεπτά.
ΜÏŒλις βράσει το κοτÏŒπουλο προσθÎτουμε τις αγκινάρες και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
ΠλÎνουμε και χοντροκÏŒβουμε το μαροÏ�λι και το προσθÎτουμε στην κατσαρÏŒλα μας.
Προετοιμάζουμε το αυγολÎμονο με τους κρÏŒκους και τον χυμÏŒ λεμονιοÏ� και ακολουθοÏ�με την γνωστή διαδικασία.
Σερβίρουμε σε βαθÏ� πιάτο γαρνίροντας με φρÎσκο άνηθο ψιλοκομμÎνο.
Tips του chef:
Αν θÎλουμε το φαγητÏŒ μας πιο χυλωμÎνο μποροÏ�με να προσθÎσουμε λίγο κορν φλαουρ στο αυγολÎμονο.
ΜποροÏ�με να αυξομειÏŽσουμε το λεμÏŒνι ανάλογα με τις γευστικÎς μας προτιμήσεις.
Αντί για μαροÏ�λι μποροÏ�με να προσθÎσουμε αρακά κατεψυγμÎνο.
|