Ifantis - Talaxanikamas
Αρχική >> Συνταγές >> Μπάμιες: Μπακαλιάρος στον φούρνο με μπάμιες.
 
Μπάμιες: Μπακαλιάρος στον φούρνο με μπάμιες.
 

Υλικά για 4 μερίδες

Φιλέτα μπακαλιάρου (αλίπαστα) 2τεμ.

Μπάμιες 450γρ. 1 τεμ.

Ελαιόλαδο 150γρ.

Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 τεμ.

Σκόρδο ψιλοκομμένο 2 σκελίδες

Πελτές τομάτας 50γρ. (μια κουταλιά γεμάτη)

Τομάτα ψιλοκομμένη 500γρ.

Λίγο ξύδι

Λίγη ζάχαρη

Αλάτι, πιπέρι, και ένα φύλο δάφνης.

 

Ξαλμυρίζουμε καλά τον μπακαλιάρο και τον κόβουμε σε μερίδες.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 100γρ του λαδιού και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέτουμε τον πελτέ και στην συνέχεια την ψιλοκομμένη τομάτα.

Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, την δάφνη λίγη ζάχαρη, και το αλατοπίπερο.

Με το υπόλοιπο λάδι τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι τις μπάμιες και τις σβήνουμε με το ξύδι.

Βάζουμε τις μπάμιες σε ένα ταψί, τοποθετούμε από πάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου και περιχύνουμε με την σάλτσα.

Ψήνουμε το φαγητό μας στον φούρνο (180ο C) για 20-25 λεπτά.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

 

Tips του chef:

Αντί για νερό μπορείτε να προσθέσετε λευκό κρασί

Προσθέστε στο ταψί σας 1-2 πατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια και εμπλουτίστε το πιάτο σας.

Αρωματίστε το σερβιρισμένο πιάτο σας με φρέσκο ελαιόλαδο.

 

 

Πίσω >>