Υλικά για 4 μερίδες
ΦιλÎτα μπακαλιάρου (αλίπαστα) 2τεμ.
Μπάμιες 450γρ. 1 τεμ.
ΕλαιÏŒλαδο 150γρ.
ΚρεμμÏ�δι ψιλοκομμÎνο 1 τεμ.
ΣκÏŒρδο ψιλοκομμÎνο 2 σκελίδες
ΠελτÎς τομάτας 50γρ. (μια κουταλιά γεμάτη)
Τομάτα ψιλοκομμÎνη 500γρ.
Λίγο ξÏ�δι
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι, πιπÎρι, και Îνα φÏ�λο δάφνης.
Ξαλμυρίζουμε καλά τον μπακαλιάρο και τον κÏŒβουμε σε μερίδες.
Σε μια κατσαρÏŒλα ζεσταίνουμε τα 100γρ του λαδιοÏ� και τσιγαρίζουμε το κρεμμÏ�δι και το σκÏŒρδο.
ΠροσθÎτουμε τον πελτÎ και στην συνÎχεια την ψιλοκομμÎνη τομάτα.
ΠροσθÎτουμε Îνα ποτήρι νερÏŒ, την δάφνη λίγη ζάχαρη, και το αλατοπίπερο.
Με το υπÏŒλοιπο λάδι τσιγαρίζουμε σε Îνα τηγάνι τις μπάμιες και τις σβήνουμε με το ξÏ�δι.
Βάζουμε τις μπάμιες σε Îνα ταψί, τοποθετοÏ�με απÏŒ πάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου και περιχÏ�νουμε με την σάλτσα.
Ψήνουμε το φαγητÏŒ μας στον φοÏ�ρνο (180ο C) για 20-25 λεπτά.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με φρεσκοκομμÎνο μαÏŠντανÏŒ.
Tips του chef:
Αντί για νερÏŒ μπορείτε να προσθÎσετε λευκÏŒ κρασί
ΠροσθÎστε στο ταψί σας 1-2 πατάτες κομμÎνες σε μικρά κυβάκια και εμπλουτίστε το πιάτο σας.
Αρωματίστε το σερβιρισμÎνο πιάτο σας με φρÎσκο ελαιÏŒλαδο.
|