Τα φασÏŒλια χάνδρες είναι μια ποικιλία απÏŒ το «κοινÏŒ φασÏŒλι». Έχουν χαμηλή περιεκτικÏŒτητα σε λιπαρά, πλοÏ�σια σε πρωτεÎ�νες, υψηλή σε φυτικÎς ίνες, μÎταλλα, βιταμίνες του συμπλÎγματος Β.
| ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ |
ανά 100g |
ανά μερίδα 250g |
| ΕνÎργεια |
136kcal / 569kj |
340kcal/1422Kj |
| ΠρωτεÎ�νες |
9,3g |
23,2g |
| Υδατάνθρακες |
24,5g |
61,2g |
| εκ των οποίων σάκχαρα |
0,01g |
0,02g |
| Λιπαρά |
0,5g |
1,2g |
| εκ των οποίων κορεσμÎνα |
0,10g |
0,25g |
| ΦυτικÎς ΄Ινες |
10,0g |
25,0g |
| Νάτριο |
0,001g |
0,002g |
|
|
% της Σ.Η.Π.* |
| ΦολικÏŒ |
207 I.U |
92% |
| Σίδηρος |
2,10mg |
21% |
| ΦÏŽσφορος |
135mg |
24% |
|
| * Σ.Η.Π: ΣυνιστÏŽμενη Ημερήσια ΠοσÏŒτητα που πρÎπει να καταναλÏŽνει Îνας ενήλικας, σÏ�μφωνα με την οδηγία 90/496 της Ε.Ε. |
|