Η αγκινάρα είναι πλοÏ�σια σε βιταμίνες Α, Β1, Β2, νιασίνη και C, ασβÎστιο και φÏŽσφορο.
ΕκτÏŒς απÏŒ εξαιρετικÏŒ λαχανικÏŒ, αποτελεί επίσης και Îνα πολÏ�τιμο φάρμακο.
Χρησιμοποιείται ευρÎως στη μαγειρική αλλά μπορεί να καταναλωθεί και ως συστατικÏŒ σε χυμοÏ�ς ή ροφήματα.
| ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ |
ανά 100g |
ανά μερίδα 250g |
| ΕνÎργεια |
38kcal / 159kj |
95kcal/397Kj |
| ΠρωτεÎ�νες |
2,2g |
5,5g |
| Υδατάνθρακες |
7,5g |
18,7g |
| εκ των οποίων σάκχαρα |
0,0g |
0,0g |
| Λιπαρά |
0,3g |
0,8g |
| εκ των οποίων κορεσμÎνα |
0,10g |
0,25g |
| ΦυτικÎς ΄Ινες |
3,9g |
9,7g |
| Νάτριο |
0,047g |
0,118g |
|
|
% της Σ.Η.Π.* |
| Βιταμίνη A |
154 I.U |
3% |
| Βιταμίνη C |
5,3mg |
9% |
| ΦολικÏŒ |
126mg |
31% |
|
| * Σ.Η.Π: ΣυνιστÏŽμενη Ημερήσια ΠοσÏŒτητα που πρÎπει να καταναλÏŽνει Îνας ενήλικας, σÏ�μφωνα με την οδηγία 90/496 της Ε.Ε. |
|